• Menu
  • Menu
Suðurnes

Suðurnes

Suðurnes is een schiereiland in het zuidwesten van IJsland, en is de meest westelijke regio van het land. Het schiereiland is voornamelijk bekend om de stad Keflavík, de internationale luchthaven van IJsland en de thuisbasis van de luchtvaartmaatschappij Icelandair.

Naast Keflavík zijn er andere steden en dorpen op Suðurnes, waaronder Grindavík, Sandgerði en Garður. Het schiereiland is rijk aan natuurlijke schoonheid en bevat veel interessante geologische kenmerken. Er zijn veel warmwaterbronnen en geothermische gebieden, waaronder de beroemde Blue Lagoon, een geothermisch spa-resort dat bekend staat om zijn genezende eigenschappen.

Suðurnes is ook de thuisbasis van enkele van de beste vogelobservatiegebieden van IJsland, waaronder het vogelreservaat van Reykjanes, waar bezoekers zeldzame vogels kunnen zien zoals de grote jager en de noordse stern.

Een andere populaire toeristische attractie op Suðurnes is de Viking World-tentoonstelling in Reykjanesbær, waar bezoekers alles kunnen leren over de Viking-geschiedenis en -cultuur van IJsland.

Over het algemeen biedt Suðurnes een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, geothermische activiteit, vogelobservatie en geschiedenis en cultuur, en is het een populaire bestemming voor reizigers die IJsland bezoeken.