• Menu
  • Menu
Reykjanes

Reykjanes

Reykjanes is een schiereiland aan de zuidwestkust van IJsland, gelegen tussen de hoofdstad Reykjavik en de internationale luchthaven Keflavik. Het gebied staat bekend om zijn geothermische activiteit, vulkanen, lavavelden, ruige kustlijn en prachtige natuurlijke bezienswaardigheden.

Een van de populairste attracties in Reykjanes is de Blue Lagoon, een geothermisch spa-complex dat wordt gevoed door een nabijgelegen geothermische krachtcentrale. Het water is rijk aan mineralen en wordt verondersteld genezende eigenschappen te hebben voor de huid. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere het Brimketill-zwembad, de Krýsuvík-geothermische velden, de Gunnuhver-geiser en de Reykjanes-vuurtoren.

Reykjanes is ook de thuisbasis van de internationale luchthaven van Keflavik, de belangrijkste luchthaven van IJsland. Het gebied is daarom vaak het startpunt of eindpunt van reizen naar IJsland.

Naast toeristische attracties heeft Reykjanes ook een bloeiende visserij-industrie en enkele kleine vissersdorpjes, zoals Grindavik en Sandgerdi. Hier kan je genieten van verse visgerechten in de lokale restaurants.

Reykjanes is ook bekend om zijn natuurlijke schoonheid en wandelroutes, zoals de wandeling over de brug tussen de continenten, die de Mid-Atlantische Rug overspant. Dit is de grens tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse platen die uit elkaar drijven en IJsland zijn unieke geologie en geothermische activiteit geven.

Kortom, Reykjanes is een fascinerend gebied met veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van geothermische bezienswaardigheden, natuurlijke schoonheid en culturele ervaringen.