Vestrahorn in de buurt van Höfn

Höfn

In het zuidoosten van IJsland ligt het stadje Höfn met ruim 2100 inwoners. Verspreid over de smalle landtong aan de Hornafjörður en Skarðsfjörður fjorden speelt deze plaats een belangrijke rol in dit vrij dun bevolkte deel van IJsland.

Je vindt er onder andere een vliegveld, ziekenhuis en andere voorzieningen. Vrijwel de gehele omgeving wordt door de enorme gletsjer Vatnajökull gedomineerd die vrijwel altijd te zien is. NB: Höfn ligt niet direct aan de Ringweg 1 maar dus op een schiereiland. De weg 1 gaat vanaf Höfn oostwaarts de tunnel in verder langs de fjorden van Oost-IJsland en naar de veerboot in Seyðisfjörður.

Bezienswaardigheden in Höfn

Byggðasafn Austur-Skaftafellssýsla: in dit interessante streekmuseum vind je meer informatie over de ontwikkeling van dit deel van het land.

Glacierjeeps: Vanuit Höfn organiseert Glacierjeeps diverse excursies naar de Vatnajökull gletsjer. Ook met imposante 4×4 superjeeps.

Vatnajökull National Park visitor centre: met onder andere een museum met presentaties over de biologie, ecologie en geologie van Europa’s grootste gletsjer. Een bezoekje meer dan waard.