• Menu
  • Menu
Vestrahorn in de buurt van Höfn

Höfn

Höfn is een klein dorpje in het zuidoosten van IJsland. Het ligt aan de kust en wordt omringd door indrukwekkende bergen en gletsjers. Het dorpje telt ongeveer 2.000 inwoners en is vooral bekend vanwege de prachtige omgeving en de vele mogelijkheden voor outdoor activiteiten.

Een van de grootste trekpleisters van Höfn is de Vatnajökull-gletsjer, de grootste gletsjer van Europa. Vanuit het dorpje zijn er verschillende excursies mogelijk naar de gletsjer, waarbij je onder begeleiding van een gids de gletsjer op kunt. Een andere populaire activiteit in de omgeving van Höfn is het maken van een boottocht over het gletsjermeer Jökulsárlón. Tijdens deze boottocht vaar je tussen de ijsschotsen door en kun je genieten van het prachtige uitzicht op de gletsjer.

Naast de gletsjer zijn er nog meer mooie plekken te ontdekken in de omgeving van Höfn. Zo is het nabijgelegen Skaftafell National Park een aanrader voor natuurliefhebbers. In dit park kun je mooie wandelingen maken door de bergen en langs gletsjers. Een andere bezienswaardigheid in de omgeving is de Stokksnes-kaap, een prachtige plek met zwarte zandstranden en hoge kliffen.

In Höfn zelf zijn er ook genoeg bezienswaardigheden. Zo kun je een bezoek brengen aan het Höfn-museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het dorpje en de omgeving. Ook kun je heerlijk eten in een van de vele restaurants in het dorpje, waar verse vis en schaal- en schelpdieren op het menu staan.

Als je op zoek bent naar een prachtige plek om te genieten van de natuur en actief bezig te zijn, dan is Höfn een uitstekende bestemming. Met de gletsjer, het gletsjermeer, het nabijgelegen nationale park en de vele andere bezienswaardigheden in de omgeving is er genoeg te zien en te doen.