• Menu
  • Menu
IJsland met kinderen

IJsland met kinderen

Op vakantie naar IJsland met de kinderen is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt. Toch is reizen door IJsland met het gezin niet veel anders dan in België of Nederland. Het land mag dan wel ruig en deels verlaten zijn, maar ook IJslanders hebben kinderen.

Verwacht echter niet meteen veel pretparken en speelplaatsen, toch hebben veel dorpen een verwarmd zwembad, vaak met lange glijbanen. NB: de bekende warmwaterbaden als Blue Lagoon bij Grindavik en de tegenhanger Jarðböðin bij Myvatn zijn niet echt op kinderen ingericht, maar veel meer op wellness. Ondanks dat zullen kinderen ook gefascineerd raken door de prachtige en bijzondere natuur van IJsland met de vele watervallen, rokende zwavelvelden, geisers en de steile klifkusten.

Dierenleven

Ook het dierenleven zal de kinderen zeker aanspreken door de grappige papegaaiduikers. Jonge ruiters kunnen bovendien hun hart ophalen op de IJslandse paarden die prima geschikt zijn door hun vriendelijke karakter en het kleinere formaat. Over heel IJsland verspreid vind je paardrijbedrijven die korte maar ook vaak langere tochten aanbieden.

Ga je met kinderen de zee op om bijvoorbeeld walvissen en dolfijnen te spotten zorg dan altijd wel voor een goed passend zwemvest. Uiteraard geldt dat ook voor andere watersporten in het binnenland zoals boottochtjes, kanovaren en raften.

Vikingen

Kinderen zullen op IJsland ook de vikingen en bijbehorende geschiedenis interessant vinden. Nog te vinden op de vikingfestivals, bijvoorbeeld die in Hafnarfjördur, en de verschillende themaparken. Ten zuiden van Budirdalur, in Eirikstadir vind je het kleine themapark Leif en in Dyrafjördur in de Westfjorden een replica van een vikingschip.