• Menu
  • Menu
Vuurtoren van Gardur, niet ver van Keflavik

Keflavik

Keflavik is een stad in IJsland, gelegen op het schiereiland Reykjanes aan de zuidwestkust van het eiland. Het is een belangrijke toegangspoort tot het land en de thuisbasis van de internationale luchthaven van IJsland, de Keflavik International Airport. De stad heeft ongeveer 15.000 inwoners en ligt op slechts 45 kilometer van de hoofdstad Reykjavik.

Keflavik heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Vikingtijd. De naam “Keflavik” betekent “baai van de zeehonden” in het IJslands, en de stad was oorspronkelijk een belangrijk vissersdorp. In de 20e eeuw groeide Keflavik uit tot een belangrijke militaire basis van de Verenigde Staten, die het gebied gebruikten als strategische locatie tijdens de Koude Oorlog.

Tegenwoordig heeft Keflavik zich ontwikkeld tot een moderne stad met een bruisend nachtleven en tal van restaurants, winkels en bezienswaardigheden. Het Keflavik Museum is een populaire bestemming, waar bezoekers de geschiedenis van de stad kunnen ontdekken en meer te weten kunnen komen over de IJslandse cultuur en tradities.

Een andere populaire attractie in de omgeving is de Blue Lagoon, een geothermisch spa-resort dat bekend staat om zijn warme, minerale wateren en helende eigenschappen. Het is gelegen op slechts een paar minuten rijden van de luchthaven en is een populaire tussenstop voor reizigers die aankomen of vertrekken uit IJsland.

Naast de Blue Lagoon biedt Keflavik nog veel meer natuurlijke schoonheid en bezienswaardigheden. De Gunnuhver Geothermal Area is bijvoorbeeld een indrukwekkend gebied met spuitende geisers en kokende modderpoelen. Het nabijgelegen Reykjanesvuur is een populaire wandelbestemming met een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Keflavik is ook de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving, met tal van excursies en dagtrips beschikbaar. Bezoekers kunnen het nabijgelegen schiereiland Reykjanes verkennen, waar ze langs de kustlijn kunnen rijden en genieten van het prachtige landschap en de unieke geologische kenmerken.

Kortom, Keflavik is een fantastische bestemming voor reizigers die willen genieten van de IJslandse cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Met zijn gunstige ligging nabij de luchthaven en tal van attracties en activiteiten, is het een perfecte eerste stop voor iedereen die IJsland bezoekt.