Sky Lagoon

Sky Lagoon

Pursuit onthult een nieuwe geothermische lagune aan de oceaan in IJsland. Sky Lagoon wordt in het voorjaar van 2021 geopend in de buurt van Reykjavik langs de oceaanrand.

Pursuit heeft plannen onthuld om zijn collectie van onvergetelijke en inspirerende reiservaringen uit te breiden met de ontwikkeling van een eersteklas geothermische lagune aan de oceaan.

Sky Lagoon ligt in de haven van Kársnes, Kópavogur, op slechts enkele minuten van het levendige stadscentrum en de bezienswaardigheden van Reykjavik, en biedt uitgestrekte uitzichten op de oceaan, onderbroken door adembenemende zonsondergangen, noorderlicht en uitzicht op de donkere lucht.

“We zijn verheugd om plannen te onthullen om een ​​opmerkelijke geothermische lagune-ervaring te ontwikkelen langs een van de meest verbluffende locaties aan de oceaan van IJsland”, zegt Dagny Petursdottir, General Manager van Sky Lagoon. “De verjongende en ontspannende retraite, gelegen tegen de dramatische achtergrond van de Atlantische Oceaan en toch zo dicht bij het levendige stadscentrum van Reykjavik, zal gasten in staat stellen verbinding te maken met geest, lichaam en geest door de stralende krachten van geothermische wateren terwijl ze genieten van zulke indrukwekkende uitzichten op de oceaan. “

Het ontwerp van de lagune is geïnspireerd op de adembenemende en filmische landschappen van IJsland en creëert een oase in de stad. De onbelemmerde oneindige rand van 70 meter zorgt voor een visueel effect dat opgaat in het oceaanlandschap. Verdere ontwerpelementen worden beïnvloed door de IJslandse cultuur, waardoor een onderscheidende gastervaring ontstaat die is gemodelleerd naar IJslandse turfhuizen en het herstellende spa-achtige ritueel dat is geworteld in de IJslandse traditie.

“Tijd doorbrengen met ontspannen in natuurlijke geothermische wateren is een integraal onderdeel van onze cultuur hier in IJsland. De multi-sensorische oase van Sky Lagoon zal naast een koud zwembad en sauna-ervaringen een oneindig randontwerp aan de oceaan hebben. Extra voorzieningen zijn onder meer een bar in de lagune, een eetervaring en een uniek winkelaanbod, ”zei Petursdottir.

Pursuit zal Sky Lagoon exploiteren via de IJslandse entiteit Atlantic L ehf. (“Atlantic”) in samenwerking met Nature Resort ehf., een IJslands bedrijf. De faciliteiten rond de geothermische lagune-ervaring zijn in aanbouw en zullen naar verwachting in het voorjaar van 2021 opengaan.

“Bij Pursuit zijn we gefocust op het verbinden van gasten met iconische plaatsen door middel van onvergetelijke en inspirerende ervaringen”, zegt David Barry, president, Pursuit. “IJsland is een van die authentieke en opmerkelijke plaatsen die de kracht heeft om te prikkelen en te inspireren. Na de recente lancering van onze visueel verbluffende FlyOver Iceland-ervaring, zijn we verheugd om onze voortdurende toewijding aan IJsland aan te kondigen met de opname van Sky Lagoon in onze verzameling van ervaren reiservaringen van wereldklasse.