• Menu
  • Menu
Myvatn Nature Baths

Myvatn Nature Baths

De Mývatn Nature Baths, gelegen in het noorden van IJsland, zijn een oase van ontspanning en natuurlijke schoonheid in het hart van een actief vulkanisch gebied. Het gebied staat bekend om zijn prachtige landschappen, geothermische activiteit en gevarieerde wilde dieren, waaronder zeldzame vogels en arctische vossen.

Het water in de baden wordt verwarmd door geothermische activiteit, waardoor het rijk is aan mineralen die bekend staan om hun helende eigenschappen. Gasten kunnen genieten van het warme, troebele water terwijl ze omringd zijn door de ongerepte wildernis van IJsland. De baden zijn ook een populaire bestemming voor aurora-jagers, die graag genieten van het noorderlicht terwijl ze zich ontspannen in het warme water.

Maar het is niet alleen het water dat de Mývatn Nature Baths zo bijzonder maakt. Het omliggende landschap is adembenemend. Bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en lavavelden terwijl ze zich onderdompelen in het warme water. Ook zijn er verschillende wandelroutes beschikbaar voor bezoekers om te genieten van de prachtige omgeving.

Een van de belangrijkste attracties in de buurt van de baden is het Mývatn-meer zelf, een prachtig ondiep meer dat wordt omringd door actieve vulkanen en geothermische gebieden. Het gebied staat bekend om zijn zeldzame vogels, waaronder de IJslandse brilduiker, en het is een populaire bestemming voor vogelaars.

Al met al bieden de Mývatn Nature Baths een unieke combinatie van ontspanning en natuurlijke schoonheid, en een bezoek aan deze plek mag dan ook niet ontbreken op een reis naar IJsland.