• Menu
  • Menu
Icelandair

Icelandair

Icelandair is de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland. Het bedrijf is opgericht in 1937 en heeft zijn thuisbasis op de luchthaven van Keflavík. Icelandair voert vluchten uit naar bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en Azië en is een populaire keuze voor reizigers die IJsland willen bezoeken.

Icelandair is bekend om zijn stopover-programma, waarmee reizigers die op weg zijn naar Europa of Noord-Amerika zonder extra kosten een tussenstop van maximaal zeven dagen in IJsland kunnen maken. Dit is een geweldige manier om IJsland te verkennen en te genieten van de vele natuurlijke bezienswaardigheden die het land te bieden heeft.

De vloot van Icelandair bestaat voornamelijk uit Boeing 757- en 767-vliegtuigen, die zijn uitgerust met moderne voorzieningen zoals persoonlijke entertainment systemen en wifi. Icelandair biedt ook verschillende klassen aan, waaronder Economy, Economy Comfort en Saga Class (business class).

Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een aantal prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder de titel ‘Beste luchtvaartmaatschappij van IJsland’ van Skytrax. Icelandair heeft ook een sterke toewijding aan duurzaamheid en heeft zich ten doel gesteld om tegen 2040 CO2-neutraal te zijn.

Icelandair is een belangrijke speler in de IJslandse economie en draagt bij aan het toerisme en de connectiviteit van het land met de rest van de wereld. De luchtvaartmaatschappij is een geweldige keuze voor reizigers die IJsland willen bezoeken en tegelijkertijd willen genieten van moderne faciliteiten en uitstekende service aan boord.