• Menu
  • Menu
Akureyri

Akureyri

Akureyri is een charmante stad in het noorden van IJsland, met ongeveer 19.000 inwoners. Het is de grootste stad buiten de regio van de hoofdstad, Reykjavik. Akureyri ligt aan de voet van de berg Súlur en aan de oever van de fjord Eyjafjörður, een prachtig landschap dat zeker de moeite waard is om te verkennen.

Akureyri heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Vikingtijd. Tegenwoordig is het een belangrijk centrum voor handel, onderwijs en toerisme. De stad heeft een levendige cultuur, met een scala aan kunstgalerijen, musea en festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Zo is er bijvoorbeeld het Akureyri Summer Arts Festival in augustus en het Northern Lights Festival in februari.

Naast de culturele hoogtepunten heeft Akureyri ook een aantal prachtige natuurlijke bezienswaardigheden te bieden. Een van de meest populaire attracties is de botanische tuin, waar bezoekers een uitgebreide collectie planten uit de hele wereld kunnen bewonderen. Andere populaire activiteiten zijn wandelen in de omliggende bergen, vissen in de fjord of een bezoek aan de lokale warmwaterbronnen.

Een andere populaire attractie in Akureyri is de kerk van Akureyrarkirkja, een indrukwekkend gebouw dat hoog boven de stad uittorent. Het interieur van de kerk is prachtig, met grote ramen die zorgen voor een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Akureyri is ook een handige uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Vanuit de stad zijn er diverse excursies mogelijk, bijvoorbeeld naar het nabijgelegen Mývatn-meer, de watervallen van Dettifoss en Goðafoss, of naar de pittoreske vissersdorpjes langs de kust. Kortom, Akureyri is een prachtige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van cultuur, geschiedenis en natuur.

Akureyri is tegenwoordig ook per vliegtuig vanaf Nederland te bereiken. De Reisorganisatie Voigt Travel biedt via Transavia iedere maandag de vliegverbinding Rotterdam The Hague Airport naar Akureyri aan.