• Menu
  • Menu
Borgarfjördur

Borgarfjördur

Borgarfjördur is een prachtige regio in het westen van IJsland. Het ligt tussen de Snaefellsnes-peninsula en de hoofdstad Reykjavik. De regio staat bekend om zijn indrukwekkende landschap en rijke geschiedenis.

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Borgarfjördur is de Deildartunguhver, de grootste hete bron van Europa. Hier kun je het water zien borrelen en koken op een indrukwekkende temperatuur van 97 graden Celsius. Andere populaire warmwaterbronnen in de regio zijn de Hraunfossar watervallen en de Barnafoss watervallen, beide prachtige bezienswaardigheden om te bezoeken.

Borgarfjördur heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Vikingtijd. Reykholt was de thuisbasis van de beroemde dichter en historicus Snorri Sturluson, die veel van de IJslandse saga’s schreef. Zijn thuis is nu een museum waar je meer kunt leren over zijn leven en werk.

In de regio vind je ook de grot Vidgelmir, een van de grootste grotten van IJsland en een populaire bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in geologie. Er zijn ook veel wandelpaden te vinden in Borgarfjördur, waaronder de Grábrók krater en de Húsafell gletsjer.

Borgarfjördur is ook een uitstekende plek om het noorderlicht te zien, vooral in de wintermaanden. De regio heeft relatief weinig lichtvervuiling en biedt daarom goede omstandigheden om het noorderlicht te observeren.

Kortom, Borgarfjördur is een prachtige regio in IJsland met een rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en reizigers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van IJsland.